Махленски свади: Скопски вестник обвини Music Idol в БГ пропаганда

Шоуто стана повод за разчистване на сметки между конкуренти
10 мар 2009 19:43,
132
Махленски свади: Скопски вестник обвини Music Idol в БГ пропаганда
Снимка: Булфото

Отваряйте си очите на четири, когато става въпрос за българите, дори и за телевизионно шоу.

Това пише в гръмко заглавие близкият до македонското правителство скопски всекидневник "Вечер".

Вестникът обвинява собственика на телевизия А1 (един от най-популярните канали в западната ни съседка, който е с национално покритие) Велия Рамковски, че излъчва българска пропаганда.

Поводът за нападките: А1 излъчи епизод от кастингите на Music Idol 3 в македонската столица, който българските зрители видяха миналата седмица.

В епизода беше показано участието на 15-годишната Мартина Кликовац, която е дъщеря на черногорец и българка от Велико Търново.

„Вечер“ преразказва този момент от кастинга по следния начин: черногорец и българка, които повече от 19 години живеят и работят в Македония, публично отрекоха съществуването на македонския народ. Частната телевизия А1 позволи дуетът Лили и Меланж публично да обявят, че македонският и българският език са едно и също и че македонците и българите са един народ в две държави. Преди участието на дъщеря й пред журито Лили каза, че е нямала проблеми с езика, защото тъй или иначе той бил еднакъв с българския. Нейният съпруг – черногорец, по-голям българин и от Тодор Живков, само потвърди тезата на жена си, че македонците и българите са един народ в две държави.

Dnes.bg припомня, че главният редактор на скопския всекидневник "Вечер" Драган Павлович Латас има сръбски паспорт.

Латас е и шеф в телевизия "Сител" - канал, който също като А1 има национално покритие в Македония.

Това не е първият път, в който на страниците на "Вечер" се публикуват остри материали срещу собственика на телевизия А1 Велия Рамковски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Македониа, чудна страна,нема да бидит гр'чка она!Шума и гора, и планина,сами камен на таа страна,птица и риба во Вардар река,живо и м'ртво на свои кракаке станат и ке дадат ответна цела Европа, на цел свет:а Б'лгарка сум, Б'лгарин сум а,Б'лгари живеат во таа страна!Рако Жинзифов, "Гуслар во собор", 1862
110
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Макета, бюрмаджии ке го гледате еуропскиот съюз през крив макарон. Ако продължавате да сърбоманствате ке го лапаате албанскиот дудук скоро!
109
0
 
0
 
! Отговори
Македонец преди 15 години
Умните ви глави не видяха ли, че в 82 е цитиран Антон Попов, а не Вапцаров?
108
0
 
0
 
! Отговори
Македонец преди 15 години
За това , какъв се чувства Вапцаров по националност, прочети доклада, който изнася при учредяването на Македонския литературен кръжок в София . В стихотворението си Земя той категорично разграничава своята земя Македония от България."Тази земя, по която тъпча сега,тази земя, която пролетен вятър пробужда,тази земя не е моя земя,тази земя, простете, е чужда.Над мойта земя в небето опира Пирин.И мурите в буря илинденски приказки пеят,над Охрид лазура е толкоз просторен и син,а още надоле е светлия бряг на Егея."Четири стиха само, но в тях са и Пирин, и Охрид, и Егей трите дяла на разкъсаната снага на родината, събрани в едно от любовта на поета.
107
0
 
0
 
! Отговори
Тракийски конник преди 15 години
Тракийски българин звучи като руски шотландец....българите са велико племе и живеят в азия, има следи от тях в татария, афганистан и иран. тук са пристигнали малко конници и елините са ги използували да унищожат Тракия. но не са успели... ние се връщаме...
106
0
 
0
 
! Отговори
Тракийски конник преди 15 години
македонино, приказвай си каквото искаш за българите, но не закачай народа на нашата земя. филиповото нашествие не е забравено.....Тракия помни !
105
0
 
0
 
! Отговори
Иван преди 15 години
и аз съм тракиец , тракийски българин
104
0
 
0
 
! Отговори
Спартак преди 15 години
здравей Тракийски конник ! радвам се, че народа се пробужда и ти си тук !
103
0
 
0
 
! Отговори
Тракийски конник преди 15 години
само не ме наричай македон. аз съм Тракиец и коренът ми е от 24 века по тази земя !
102
0
 
0
 
! Отговори
Иван преди 15 години
Македонците били отделен народ , бла бла бла!От кога са отделен , от 1945г ? Аз съм за отделна и независима Македония , но с признаване на българските корени и история! Съжалявам , но историята ви е такава , какво да направим?
101
0
 
0
 
! Отговори
Тракийски конник преди 15 години
македоните са си отделен народ, независимо от близостта на езика. не разбирам истерията на аспаруховата орда. ние си имаме история, а те болни умират да са си един народ с македоните. народоотстъпник - кмет на Евмолпия, от партия с име македония, сложи паметник, насред Евмолпия на унищожителя на Тракийската държава - филип македонски. срам ! а сега мало и голямо в тази държава припяват - македоните са наши. болен народ ! никой не прави като вас ! признайте си Тракийските корени и да издигнем тази болна държава !
100
0
 
0
 
! Отговори
merkator.blog.bg преди 15 години
Сърбоманите в БЮРМ, мътят вече повече от 70 години, главите на бедните хорица във Вардарска Македония! То Клеопатра ли не им беше царица, то Сашо Велики техен цар....като слушаш медия близка до официално Скопие и имаш чувството, че слушаш самодеен бюлетин от някоя ЛУДНИЦА!
99
0
 
0
 
! Отговори
- преди 15 години
Ами като не искат Мюзък айдъл да не ходят! Какво общо има едно шоу с политиката, че и с историята? А иначе да се наричат както си искат, изобщо не ни трябват ако питате мен. В България имаме достатъчно проблеми - скоро ще трябва да се борим да си запазим целостта щото ако не сте забелязали има региони пълни само с турци, говори се само на турски и като нищо Турция ще почне да претендира, че тая земя е нейна. Да не говорим за ***, които са окупирали цели села с плодородна земя, която купуват заедно с къщите на безценица. Хич не ми дреме за македонците, за сърбите или който и да е друг. Много сме цъфнали и вързали, че да мислим за тях...
98
0
 
0
 
! Отговори
БРАВО преди 15 години
БРАВО! Лошото е, че на нас и "македонците" ни прилагат принципа "Разделяй и владей". Мъчно ми е, за цялото това нещастие, което е сполетяло хората там преди години.
97
0
 
0
 
! Отговори
КНК преди 15 години
ТОВА ТРЯБВА ДА СЕ НАПИШЕ НА ГОЛАМ ПЛАКАТ И ДА СЕ СЛОЖИ НА ВСИЧКИ КПП С МАКЕДОНИЯ.ДА ЧЕТАТ И ДА СЕ ЧУДЯТ КАК МОГАТ УПРАВНИЦИТЕ ИМ ДА ГОВОРЯТ ТАКИВА ГЛУПОСТИ,ЧЕ ЕДИН НАРОД ДА СТАНЕ ЗА СМЯХ.В същност и нашите управници говорят много глупости и ни правят за смях.Може би това е още един признак,че са българи и сме обща кръв
96
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
и село бараково се намира на 8 км северно от Благоевград!!! Искаш да кажеш, че Вапцаров е изключил Дупница и тя не е част от Македония??? Ами защо вашите сръбски политичари искат и Дупница? Искаш да кажеш, че Вапцаров пише от България????? в качеството си на поробен? Защо не е емигрирал в Америка или Русия? Ако Македония е 'поделена', защо Вапцаров не остава войник в сръбската армия във Вардар или в гръцката в Егея? Нали е моряк? Нали Егейско море е на 100 км. Защо му е трябвало да ходи на 700 км на изток и да става войник в армията на 'поробителите'??? Смешни сте, антички хунзи....
95
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
До 82 'Македонец'. И същият този Вапцаров, влиза в Българската Армия като Български Матрос!!! учи в Българското Воено Морско Училище във Варна, което е кръстено 'Никола Йонков Вапцаров', воюва за България като Българин.Писмото му не се говори за македонска нация, а за подялбата на БЪЛГАРСКАТА земя Македония между Гърция и Сърбия, същата тази Македония, която е била под турско робство през 1912.Вапцаров пише за Вардарско и Егейско - за нашите братя, които са останали там!!! под сръбско и гръцко робство. Вапцаров пише от България, от Пирин и не ГОВОРИ ЗА ПИРИНСКИ БРАТЯ или за освобождение на Пиринско, защото Пиринско ВЕЧЕ Е СВОБОДНО, БЪЛГАРСКО.....Глуп неписмен сърбо-хунза!!!!!
94
0
 
0
 
! Отговори
viovioi.blog.bg преди 15 години
и да се прегърнем, а те не ни искат???!! Казват ни "Дека сме ***-***" И "дека сите *** неразбируват че ако ни су били македонците Кирил и Методий"... да не сме имали азбука. И ако некой пръдне еднъж, то бугарин ке пръдне два пута да му обори рекордот"
93
0
 
0
 
! Отговори
JIJI преди 15 години
Стига вече с тоя Костов !Аман,във свеки коментар някой /един и същ/ го намесва !А иначе по темата-МЮЗИК АЙДЪЛ чий го дири в Македония ?
92
0
 
0
 
! Отговори
Марко Лерински преди 15 години
Карнегиевата анкета направена след Балканските войни от видни западни представители категорично показва,че в Македония живеят българи,гърци,турци,власи,албанци.Македонци като националност няма.Те се появяват след 1945 година!